Δελτία τύπου

Ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης 2016

40Χρόνια Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης ,με μεγάλη επιτυχία η πανηγυρική για την περίσταση ετήσια εκδήλωση.

Η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, με τα μέλη και τους συνεργάτες του συνδέσμου να συναντιούνται, να βραβεύουν μέλη που συνταξιοδοτούνται, αλλά και εργαζόμενους που επέδειξαν σημαντική απόδοση και ζήλο.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ΤΑΣΟΥ ΓΚΟΥΜΑΣ ,ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΔΙΑΝΑΚΗ ,ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΣΗ,ΜΑΝΩΛΗ ΜΠΙΡΛΙΡΑΚΗΣ και ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΑΜΙΔΑΚΗ, εκλεκτών μελών της Οικογένειας του Τουρισμού που απεβίωσαν το προηγούμενο έτος.

Στην καθιερωμένη Ομιλία του Προέδρου του Συνδέσμου κ .Μιχάλη Βλατάκη είπε τα εξής:

1

 

‘’Ο Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, που τα Μέλη μας διακινούν το Σύνολο του Τουρισμού της Κρήτης, γίνεται φέτος  40 ετών ,με την πανηγυρική σημερινή καθιερωμένη πια ετήσια εκδήλωση μας, για την απόδοση του βραβείου  ’Ιωάννης Ρασιδάκης’’ στην μνήμη του πρώτου Προέδρου του Συνδέσμου ,στους καλύτερους υπάλληλους Τουριστικών γραφείων για το 2016 , αλλά και να τιμήσουμε εκλεκτά Μέλη μας που συνταξιοδοτήθηκαν, πρωτεργάτες Ξενοδόχους και την Πολιτεία όταν στηρίζει τον Τουρισμό.

Κάθε χρόνο που ετοιμάζουμε τον χαιρετισμό αυτό αναρωτιόμαστε αν θα αφήσουμε τα ίδια λόγια η λόγω των περιστάσεων θα πρέπει κάτι να αλλάξουμε. Παρά το ότι θα θέλαμε πολύ να μην είναι ο Τουρισμός ο μοναδικός μοχλός ανάπτυξης στην χώρα ,δυστυχώς η ευτυχώς αυτό εξακολουθεί να γίνεται όπως και το ότι  η Κρήτη μας εξακολουθεί να τραβάει την ‘’αμαξοστοιχία’’  του Τουρισμού της Ελλάδας. Έχουμε  μέχρι στιγμής αριθμητικά , το τονίζω μόνο αριθμητικά ,μία αύξηση περίπου 10% .Πόσο θα θέλαμε όμως να σας πούμε ότι  επιτέλους τα έσοδα είναι ανάλογα , δεν μπορούμε όμως ούτε και φέτος να το πούμε διότι  η σαιζόν άρχισε αργά αρχές του Μάη, έγιναν μεγάλες προσφορές και μειώσεις τιμών για να προσελκύσουμε πακέτα από Τουρκία και Αίγυπτο λόγω των γεγονότων και ο ανασταλτικός παράγοντας της υπερφορολόγησης  καλά κρατεί.. και γιγαντώνεται.

Ναι  θεωρούμαστε και είμαστε ασφαλής προορισμός!!! μέχρι πότε όμως, με χωρίς συνεννόηση επιβολή προσφύγων και οικονομικών μεταναστών, που αν μη τι άλλο ,με την τρομολαγνεία που υπάρχει στην Βόρεια Ευρώπη ,την κύρια δεξαμενή των επισκεπτών μας   ΦΟΒΙΖΕΙ. Εμείς οι Κρητικοί είμαστε φιλόξενοι και δη οι άνθρωποι του Τουρισμού  αλλά ζητάμε να το διαχειριστούμε ,το σοβαρό αυτό πρόβλημα ΜΑΖΙ για να βρούμε την καλύτερη λύση για την φιλοξενία αυστηρά οικογενειών που ξέφυγαν από τον τρόμο του πολέμου.

Πως μπορούμε να υπολογίζουμε σε αύξηση εσόδων από τον Τουρισμό  χωρίς υποδομές και με απειλές για κλείσιμο των αεροδρομίων που ευτυχώς πρυτάνευσε η λογική έστω και την τελευταία στιγμή και αφού επικοινωνιακά δυστυχώς μας ξανάβαλε μετά από δύο σχετικά ειρηνικά έτη  στο κάδρο των χωρών που υπάρχει έστω φόβος να μην  πετάξουν τα αεροπλάνα λόγω απεργιών.

Η μόνη ελπίδα σε ΟΛΑ τα παραπάνω είστε εσείς οι ΑΡΙΣΤΟΙ που με το ήθος σας  ,την επαγγελματικότητά σας και τις υποδειγματικές υπηρεσίες σας, ευχαριστείτε τους επισκέπτες μας και προκαλείτε τους συναδέλφους σας ,να σας ακολουθήσουν για την ΠΟΙΟΤΗΤΑ που πρέπει να προσφέρουμε.


Ακολούθησε απονομή στους παρακάτω υπαλλήλους Τουριστικών Γραφείων που μπόρεσαν να παρευρεθούν.

Όλοι οι τιμώμενοι παρέλαβαν αναμνηστική πλακέτα και δώρο ένα αεροπορικό εισιτήριο  προσφορά των  AEGEANELLINAIR & SKYEXPRESS

 

Avra Tours Νικόλαος Φαλαλάκης
Beleon Tours Μαρία Μανωλούκου
Big Travel Άννα Σημαντηράκη
Candia Travel Νεκταρία Βολιτάκη
CretanHolidays Lillan Knorr
Cretatour Χρυσούλα Γιαννακουδάκη
DeltaNet Travel Ντίνα Τόλη
DestinationTouristic Services Βασίλης Λατσάρας
H.T.S. Γιώργος Λημνιός
Hellenic Zeus Κατερίνα Χειρακάκη
Kosmos Travel Θεόδωρος Σωτηριάδης
Kourkounis Tours Χρυσούλα Μπορμπουδάκη
Le Grand Travel MiroMilkov
M.T.S. Χρήστος Παπαδάκης
Meeting Point Hellas Χαρά Παλαιοπανίδου
Rhodos Tours Νίκος Μπαρμπαρεσάκης
StarBus Εμμανουήλ Σουρή
Start Travel Γεωργία Κατσιμπρή
Summerland Travel Μαρία Χουστουλάκη
TakeitSunny Αλεξάνδρα Jurion
Tez Tour Σταυρούλα Χατζηθεοδώρου
Travel Star Σοφία Μπριτζουλάκη
TrendTouristic Services Ρένα Στρατάκη
Tui  Hellas Μαρία Φλουρή
Odeon Tours Μανόλης Βορριάς
IbisElgreco Αναστασία Κοτσιφάκη
Gea Travel Άρτεμις Καρούζου
Mega Travel Selections Γιούλα Χατζάκη
Atlas Tours Μαίρη Βερναδάκη
Ambotis Tours Ελίνα Καραπιπερίδου

 

 

Μετά από κλήρωση το χρηματικό έπαθλο των 1.000€ κέρδισε ο Βασίλης Λατσάρας από το τουριστικό γραφείο D.T.S.

2

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο κος Χριστόδουλος  Σμπώκος για την προσφορά του στον Τουρισμό .

3

Επίσης με  απόφαση του ΔΣ, τιμήθηκαν εκλεκτοί συνάδελφοι Ξενοδόχοι πρωτεργάτες του Τουρισμού.Ο κος Βανταράκης Σταύρος από τα Χανιά, ο κος  Νικόλαος Σταγάκης από το Ρέθυμνο,  ο κος Μιχάλης Καραταράκης από το Ηράκλειο ,ο κος και η κα Προκοπάκη από το Λασίθι.

4

5

6

7

 

 Το βραβείο του δημόσιου λειτουργού που στήριξε τον τουρισμό απονεμήθηκε στον Περιφερειάρχη κο Σταύρο Αρναουτάκη.

8

« 1 της 2 »