Δελτία τύπου

Μαζικές ακυρώσεις σε αφίξεις τουριστών

«Παγώνουν» ή ακυρώνουν τις αφίξεις τους οι τουρίστες των τσάρτερ, λόγω της πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα. Τουριστικοί φορείς της Κρήτης δηλώνουν στο «Εθνος» ότι «μια εβδομάδα πριν τις εκλογές αλλά και στη συνέχεια καθημερινά σημειώνονται ακυρώσεις κρατήσεων από τουρίστες του εξωτερικού που νιώθουν ανασφάλεια, καθώς δημοσιεύματα στο εξωτερικό κάνουν λόγο για πολιτικό αδιέξοδο στην Ελλάδα, για πιθανή χρεοκοπία και έξοδό μας από το ευρώ, για πιθανές ταραχές στη χώρα μας κ. ά. ».

Οι παράγοντες του τουρισμού στην Κρήτη δηλώνουν ανήσυχοι για το φαινόμενο αλλά και το ενδεχόμενο παράτασης της εκκρεμότητας σχηματισμού κυβέρνησης, που σε μια τέτοια περίπτωση -όπως λένε- φοβούνται το «ξέσπασμα τσουνάμι» ακυρώσεων.

«Η πολιτική ρευστότητα στην Ελλάδα σε συνδυασμό με τα προβλήματα στην οικονομία πλήττουν καθημερινά τη χώρα μας», δηλώνει στο «Eθνος» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης. Ο ίδιος προσθέτει ότι «είναι εθνική ανάγκη για τη χώρα και την οικονομία της να έχουμε άμεσα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Αυτό ήταν το μήνυμα των εκλογών από τον λαό».

Νότα αισιοδοξίας στο «μουντό φόντο» του τουρισμού των τσάρτερ της Κρήτης έδωσε χθες ο τουρισμός κρουαζιέρας με τον κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 1» με 2. 500 Ρώσους, Γερμανούς και τουρίστες άλλων εθνικοτήτων. Οι χιλιάδες τουρίστες, που είναι εύρωστοι οικονομικά και κάνουν κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο, ήρθαν το πρωί στο Ηράκλειο και «ξεχύθηκαν» στα μαγαζιά και στα αξιοθέατα, ενώ πολλοί απ” αυτούς έκαναν «σαφάρι» με τζιπ, γνωρίζοντας την άγρια ομορφιά της ενδοχώρας της Κρήτης.

«Η επίσκεψη των 2. 500 τουριστών ήταν τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία σε αντίθεση με την ανησυχία και το πάγωμα των κρατήσεων στα ξενοδοχεία λόγω πολιτικής ρευστότητας», δήλωσαν εκπρόσωποι της αγοράς, ο δε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Γιάννης Μπρας, πρόσθεσε:

«Με τις αναγκαίες υποδομές, την παραδοσιακή θερμή υποδοχή και φιλοξενία προσπαθούμε να κάνουμε ευχάριστη την παραμονή του τουρισμού κρουαζιέρας στον τόπο μας, καθώς φέτος περιμένουμε περισσότερους από 250. 000 τουρίστες στο λιμάνι μας».

Ο κ. Μπρας παράλληλα ανέφερε ότι χθες ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 1» να παραχωρηθεί και να προετοιμαστεί χώρος για να παίξει μπάσκετ.

Μάλιστα, ο κ. Μπρας έκανε γνωστό ότι ο Οργανισμός θα προχωρήσει στη δημιουργία μόνιμης υποδομής μπάσκετ και άλλων αθλημάτων στο λιμάνι για την άθληση και εκτόνωση των πληρωμάτων των κρουαζιερόπλοιων αλλά και όσων τουριστών επιθυμούν.

Του Μανόλη Κοκολάκη

Πηγή: http://www.ethnos.gr