Δελτία τύπου

Οι τιμές στα Tάρταρα, αλλά οι τουρίστες δεν έρχονται – Ελπίδες για βελτίωση μετά τις εκλογές

Ο φθηνότερος προορισμός για διακοπές είναι φέτος η Ελλάδα – στην Κρήτη οι τουρίστες μπορούν να κάνουν πολυτελείς διακοπές μιας εβδομάδας με 250 ευρώ – ωστόσο οι χαμηλές τιμές και πάλι δεν προσελκύουν τουρίστες.Επιπλέον οι συμβουλές της TUI στους πελάτες της, να έχουν αρκετά ευρώ σε μετρητά, σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, έχουν χειροτερέψει ακόμη περισσότερο το κλίμα, σε βάρος της χώρας μας.

Ο Μιχάλης Βλατάκης, πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων, είπε στην “Π”: “Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί η TUI έβγαλε τέτοια ανακοίνωση που το μόνο που κάνει είναι να προκαλεί ανησυχία στον κόσμο. Πρόκειται για μια άστοχη και καθόλου έξυπνη κίνηση, που βλάπτει όλους μας, αλλά και την TUI που έχει συμφέροντα στον ελληνικό τουρισμό”.

Ο ίδιος είπε ότι η ροή των κρατήσεων θα συνεχίσει να είναι “παγωμένη” όταν κυκλοφορούν τέτοιου είδους “ανακοινώσεις”.

Ο Γιώργος Πελεκανάκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων σημείωσε: “Η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή ο πιο φθηνός τουριστικός προορισμός και πάλι δεν πουλάει”.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του, πέρυσι η τιμή ενός δίκλινου με ημιδιατροφή σε τετράστερο ξενοδοχείο ήταν 800 ευρώ για 1 εβδομάδα τον Ιούνιο, ενώ φέτος η τιμή έχει μειωθεί στα 500 ευρώ”.

Αναφέρει ακόμη ότι αυτή την περίοδο η Κρήτη έχει ως επί το πλείστον Άγγλους, Ρώσους και Γάλλους.

“Τώρα κάποια ξενοδοχεία είναι άδεια, άλλα είναι στο 50%. Μέχρι τις 20 Ιουνίου θα έχουμε κόσμο, αλλά μετά πέφτει η κίνηση. Όσο για τον Ιούλιο, μέχρι τώρα, πηγαίνει χάλια στις κρατήσεις”. 

Ο Βασίλης Φραγκουλάκης, εμπορικός διευθυντής της Aldemar μας είπε: “Σήμερα έχουμε κρατήσεις μόνο από τη Ρωσία και το Ισραήλ. Είναι ανησυχητική η κατάσταση. Μετά τις εκλογές ελπίζουμε ότι θα βελτιωθεί”.

Της Άννας Κωνσταντουλάκη

Πηγή:http://www.patris.gr/articles/223172/150254