Δελτία τύπου

Eτήσια Εκδήλωση Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης 17.10.2012 Ομιλία Προέδρου Συνδέσμου Μιχάλη Βλατάκη

Εκ μέρους του ΔΣ σας καλωσορίζω στην σημερινή μας εκδήλωση.

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ιδρύθηκε το 1976 και τα Μέλη μας διακινούν το σύνολον του εισερχόμενου και εξερχόμενου Τουρισμού της Κρήτης. ΣΚΟΠΟΣ του Συνδέσμου είναι η ηθική και υλική προαγωγή των μελών του ,η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και συναδέλφωσης μεταξύ αυτών η μελέτη ,προστασία και υποστήριξη των επαγγελματικών συμφερόντων τους και η συλλογική αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που αναφύονται από την άσκηση του επαγγέλματός τους. Ο Σύνδεσμος ΕΝΩΝΕΙ τον κλάδο. ΕΚΦΡΑΖΕΙ με συνέπεια και γνώση
τα, καλώς εννοούμενα, συμφέροντα του κλάδου και αναδεικνύει τον ρόλο του. ΕΝΘΑΡΥΝΕΙ την επιχειρηματικότητα των επαγγελματιών του κλάδου επί τη βάσει και της κοινωνικής τους ευθύνης και τον σεβασμό στους καταναλωτές, ημεδαπούς και αλλοδαπούς. ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ με όλες τις υγιείς δυνάμεις για την συγκρότηση ενιαίων θέσεων και έκφρασης για την ανάπτυξη του Τουρισμού. ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ τις αρχές της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, πολιτιστικής, κοινωνικής και οικονομικής. ΥΙΟΘΕΤΕΙ και προωθεί την άποψη για ανάγκη παροχής υπηρεσιών ποιότητας. ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ενεργά σε θεσμικά όργανα της Πολιτείας και τοποθετείται με αντικειμενικότητα στα θέματα του τουρισμού μας. ΠΡΟΩΘΕΙ, κατά προτεραιότητα, τα συμφέροντα του Τουρισμού, χωρίς συντεχνιακές αντιλήψεις.

Σήμερα έχουμε την ετήσια εκδήλωση μας, που σκοπό έχει την συνάντηση όλων των Μελών και συνεργατών μας με την παρουσία των ανθρώπων του Τουρισμού ,των αρχών και κοινωνικών φορέων για να τιμήσουμε με το βραβείο’ ’Ιωάννης Ρασιδάκης’’ στην μνήμη του πρώτου Προέδρου του Συνδέσμου ,τούς καλύτερους υπάλληλους Τουριστικών γραφείων για το 2012 ,αλλά και εκλεκτά Μέλη μας που συνταξιοδοτήθηκαν. Ο Τουρισμός αποτελεί σήμερα ίσως τον Μοναδικό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας μας με αφετηρία την Κρήτη την ‘’Ναυαρχίδα’’ του Τουρισμού όπως λέγεται. Ξεκινήσαμε την σαιζόν με ένα τρομακτικό νούμερο μείωσης περίπου στο -25-30% λόγω των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων και του ζοφερού διεθνούς κλίματος για την χώρα μας. Καταφέραμε όμως να μιλάμε για μονοψήφιο αριθμό μείωσης όσον αφορά τις αφίξεις, με στοιχεία τέλος Σεπτεμβρίου περίπου -4% που κατά πάσα πιθανότητα μέχρι το τέλος της σαιζόν να ισοσκελιστεί και ίσως να δώσει και θετικό πρόσημο. Βέβαια οι αφίξεις δεν αντικατοπτρίζουν τα έσοδα που είναι αρκετά λιγότερα, διότι συντελέσθηκαν με προσφορές, δεν παύει όμως να αποτελεί ένα ΑΘΛΟ και αυτό οφείλεται στους παρόντες και τις ασταμάτητες προσπάθειες ΟΛΩΝ μας, με ειδική μνεία για την επιτυχία αυτή στους ‘’καλύτερους υπαλλήλους της σαιζόν ‘’ που διακρίθηκαν για τον ζήλο τους, την επαγγελματικότητά τους και την προσφορά τους.

Ο Σύνδεσμός μας όμως δεν έχει μόνο παρόν & Μέλλον αλλά και παρελθόν που δεν πρέπει να ξεχνιέται .Οι νεώτεροι να μαθαίνουν ότι κάποιοι ξεκίνησαν τον Τουρισμό στην Κρήτη, με πολύ δύσκολες συνθήκες για να φτάσουμε εδώ που είμαστε. Αποφασίσαμε σαν ΔΣ να τους τιμούμε κάθε χρόνο, καλώντας την 3η γενιά Τουριστικών Πρακτόρων που αισίως φτάσαμε… να αποδίδουν την τιμή αυτή.

Η επιλογή των τιμωμένων θέλω να τονίσω ότι γίνεται χωρίς πρωτόκολλο η παλαιότητα αλλά ανάλογα με το ποιοι δύνανται να παρευρίσκονται την σημερινή βραδιά..
1ος τιμώμενος ο Οδυσσέας Αδάμης από τα πρώτα γραφεία της Κρήτης την ΑΔΑΜΗΣ ΤΟΥΡΣ
Παρακαλώ τον Νίκο Μαστοράκη της 3ης γενιάς να δώσει την τιμητική πλακέτα και τον Λευτέρη Παπακαλιάτη Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου για το δώρο του ΔΣ.
2ος τιμώμενος ο Δημήτρης Αδάμης επίσης από την ΑΔΑΜΗΣ ΤΟΥΡΣ
Παρακαλώ την Στέφανο Παπακαλιάτη της 3ης γενιάς για να δώσει την τιμητική πλακέτα και τον Κώστα Κουρκουνάκη μέλος του ΔΣ για το δώρο του ΔΣ.
3ος τιμώμενος ο Γιάννης Ατσαλάκης από την ΡΟΔΟΣ ΤΟΥΡΣ
Παρακαλώ την Ρόζυ Βλατάκη της 3ης γενιάς να δώσει την τιμητική πλακέτα και τον Γιάννη Δημητριάδη μέλος του ΔΣ για το δώρο του ΔΣ. (Το δώρο από το ΔΣ είναι έκπληξη και συμβολικό, παρακαλώ να το ανοίξετε όλοι μαζί οι τιμώμενοι)

Σήμερα είναι κοντά μας ΟΛΟΙ όσοι μοχθούν για τον Τουρισμό και επιτρέψτε μου σύντομα να τους ονοματίσω .

Τον Πρόεδρο της ΓΕΠΟΕΤ (Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχ. Τουρισμού) Μάριο Τριβιζά που ήρθε από την Αθήνα για την Εκδήλωση. Μάριε σ’ ευχαριστούμε.

Τα τοπικά ΜΜΕ που βοηθούν στην προβολή του Τουρισμού και των προβλημάτων του.

Οι ξενοδόχοι και από τις (4) Ενώσεις της Κρήτης. Τους ευχαριστώ και ιδιαίτερα τους φίλους μας από τα Χανιά ,το Ρέθυμνο και το Λασίθι που είχαν και την διαδρομή… Πρόεδρε Ανδρέα Μεταξά ευχαριστούμε ιδιαίτερα εσένα και την Ένωση Ηρακλείου για την φιλοξενία κάποιων διαμονών.

Οι ξεναγοί, Οι οδηγοί και ιδιοκτήτες Τουριστικών πούλμαν, οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι, Τα ταξί (προς Θεού μην επαναλάβετε ποτέ τα περυσινά),οι DURACEL Δντές Ξενοδοχείων ,οι Αεροπορικές Εταιρείες & handling agents Aegean, Goldair και Olympic .

Η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με τους Αερολιμενάρχες Ηρακλείου και Χανίων (Γιώργο Πλιάκα υπομονή που θα πάει θα το σουλουπώσουμε το ‘’φίδι’’(έτσι αποκαλώ το αεροδρόμιο Ηρακλείου γιατί δυστυχώς προκαλεί τρομερό συνωστισμό σε ώρες αιχμής δηλ. πάντα ,διότι είναι λεπτό/στενό και μακρύ).Τους εκπροσώπους του ΕΟΤ, των Επιμελητηρίων, των Λιμενικών Ταμείων Χερσονήσου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου (Γιάννη Μπρα θα σε παραδεχτώ όταν έχουμε 365 μέρες κρουαζιερόπλοια σαν το Μαϊάμι οπότε έχεις ακόμη πολύ δρόμο…).Τον Προέδρου Τουριστικής ανάπτυξης Χερσονήσου, τους Αντιδημάρχους για τον Τουρισμό Ηρακλείου & Αστερουσίων.

Τον Στρατηγό κο Παραβολιδάκη Μανώλη και τους Αστυνομικούς Δντές Ηρακλείου Ταξίαρχο Καραμανωλάκη Μιχάλη και Ρεθύμνου Ταξίαρχο Μουρτζανό Παντελή που μας τιμούν με την παρουσία τους, τους Δημάρχους Χερσονήσου Ζαχαρία Δοξαστάκη, Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη και Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη. Οι Βουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάνης ,Λευτέρης Αυγενάκης & Μαξιμος Σενετάκης μου τηλεφώνησαν ότι ήθελαν ναναι εδώ αλλά έχουν υποχρεώσεις εκτός Κρήτης, είναι όμως μαζί μας ο υπεύθυνος για τον Τουρισμό από την αξιωματική αντιπολίτευση βουλευτής Μιχάλης Κριτσωτάκης και τον ευχαριστούμε. Ο πρόσφατα ορισθείς Γραμματέας αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Δεικτάκης , του ευχόμαστε καλή επιτυχία και τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη που οφείλουμε να εκθειάσουμε τις φιλότιμες και άοκνες προσπάθειές του για τον Τουρισμό και όχι μόνο.

Ένα πάγιο αίτημα μας για την ανασύσταση του Υπουργείου Τουρισμού υλοποιήθηκε και μάλιστα με Υπουργό την συντοπίτισσα μας Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία ήταν προγραμματισμένο να παρευρεθεί σήμερα αλλά ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή , μου τηλεφώνησε προσωπικά για να σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς της και την παρακάτω επιστολή.

Αγαπητέ πρόεδρε, Αυξημένες υποχρεώσεις λόγω των υπουργικών μου καθηκόντων δεν μου επέτρεψαν να παρευρεθώ στην εκδήλωση σας, που υπηρετεί τον τουρισμό και προάγει τους στόχους που έχουμε θέσει για την αναβάθμιση του επιπέδου των προσφερομένων υπηρεσιών. Η δημόσια αναγνώριση και επιβράβευση του έργου ανθρώπων στον τουρισμό, που επιτελούν με επαγγελματισμό και ευσυνειδησία το καθήκον τους, συμβάλει στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, αφού δίνει το κίνητρο μιας ευγενούς άμιλλας και ενός εποικοδομητικού συναγωνισμού, μεταξύ εργαζόμενων στον τουρισμό για καλύτερες υπηρεσίες. Οι επαγγελματίες του τουρισμού της Κρήτης, πάντα πρωτοπόροι στον τουρισμό, με τις πρωτοβουλίες τους, δίνουν το στίγμα των προσπαθειών και εκφράζουν το πνεύμα της εποχής για ποιοτικό τουρισμό, που είναι το ζητούμενο σήμερα, σε ένα περιβάλλον έντονου ανταγωνισμού και υψηλών απαιτήσεων.

Με εκτίμηση

Όλγα Κεφαλογιάννη

Συνεχίζουμε με την βράβευση των καλύτερων υπαλλήλων ,οι οποίοι θα λάβουν τιμητική πλακέτα, έπαινο και κλήρο για το χρηματικό έπαθλο. Παρακαλώ τον Μέλη του ΔΣ Λευτέρη Παπακαλιάτη, Θόδωρο Μυλωνάκη , Κώστα Κουρκούνη και Γιάννη Δημητριάδη κρίμα που δεν είναι μαζί μας και ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Δήμας λόγω απουσίας στο εξωτερικό να βοηθήσουν στις απονομές.

Οι καλύτεροι υπάλληλοι για το 2012 ειναι

1 ΛΕΝΑ ΜΠΑΘΙΑΝΑΚΗ TRAVEL DEVELOPMENT L.T.D.
2 ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΧΡΟΝΑΚΗ M.T.S.
3 ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΟΠΥΡΑΚΗΣ H.T.S.
4 ΜΑΝΟΛΗΣ ΦΙΝΟΚΑΛΙΩΤΗΣ SBOKOS TOURS
5 ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΓΚΑΚΗ SUMMERLAND TRAVEL
6 ΡΕΝΑ ΡΟΒΙΘΑΚΗ KOSMOS TRAVEL
7 ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΣΑΚΑ TEZ TOUR
8 ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ VERSUS GROUP
9 ΣΟΦΙΑ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ AVRA TOURS
10 ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΒΟΛΙΤΑΚΗ CANDIA TRAVEL
11 ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΛΙΑΚΑΚΗΣ DELTANET TRAVEL
12 ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ CRETA TRAVEL
13 TZENH ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ START TRAVEL
14 ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ TREND TOURISTIC SERVICES
15 ΕΛΕΝΗ ΤΡΙΓΩΝΗ MINOAS CRETATOUR
16 EIΡΗΝΗ ΙΛΙΟΥ TUI HELLAS
17 ΕΙΡΗΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ FENIX TOURS
18 ΖΕΦΗ ΚΑΒΒΑΛΟ LE GRAND TRAVEL
19 ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΝΤΙΡΑΚΗΣ BACCARA HOLIDAY SERVICES
20 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΣΗΣ CRETAN HOLIDAYS
21 ΣΟΦΙΑ ΜΠΡΙΤΖΟΥΛΑΚΗ TRAVEL STAR—-
22 ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΕΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ MONDIAL HOSPITALITY
23 ΜΑΡΙΑ ΒΑΪΛΑΚΗ MINOAN SUMMER
24 ΝΙΚΟΣ ΖΟΥΡΑΡΑΚΗΣ LYKNO TRAVEL
25 ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ IBIS EL GRECO
26 ΚΙΚΗ ΤΖΩΡΤΖΑΚΗ HELLENIC ZEUS
27 ΚΡΙΒΕΝΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ HELLAS TRAVEL
28 ΤΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ GRECO SERVICES
29 ΕΥΑ ΔΗΜΑΚΗ VACANCE HELIADES
30 ANNE DEBOURG SELECT HOLIDAYS
31 ΝΙΚΗ ΚΑΚΟΥΛΑΚΗ MASTER HOLIDAYS
32 ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΖΟΥΡΟΥΔΗ V.I.P.TOURS
33 VIOLETTA TATARIDOU BELEON TOURS
34 ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ EUROCRETA TOURS
35 ΣΟΝΙΑ ΛΟΥΜΑΚΗ MEGA TRAVEL SELECTIONS
36 ΜΑΝΟΣ ΠΑΠΑΧΑΤΖΑΚΗΣ ATLAS TOURS
37 ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΠΟΡΜΠΟΥΔΑΚΗ KOURKOUNIS TOURS
38 ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΓΑΠΗΤΟΥ GEA TRAVEL
39 ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗΣ DAN TRAVEL
40 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΝΓΚΕΛ MILLENNIUM TRAVEL
41 ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΡΑΜΑΝΗΣ UNION
42 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΚΟΥΛΑ SOLMAR
43 ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΚΟΥΛΑΚΗΣ RHODOS TOURS
44 ΡΙΤΑ ΤΑΒΛΑΔΩΡΑΚΗ ALIANTHOS

Μετά από Κλήρωση το χρηματικό έπαθλο κερδίζει ο Τέλης Σταυρουλάκης από την GRECO SERVICES εκ μέρους του Ταμεία του Συνδέσμου Κάρολου Ατσαλάκη που απουσιάζει δυστυχώς σε έκθεση Τουρισμού στην Ιταλία θα δώσει η Γραμματέας και ΨΥΧΗ του Συνδέσμου Ρία Καψάλη.

Αγαπητοί μου Φίλοι & Φίλες,

Παρόλο που οι εποχές είναι δύσκολες και η Κρίση που μαστίζει την χώρα μας αδυσώπητη, δεν παύει η σωματική και ψυχική υγεία μας, να είναι η μόνη διέξοδος για να προσπαθήσουμε να την ξεπεράσουμε.

Το να γελάσει και να διασκεδάσει κανείς σήμερα αποτελεί ίσως Ταμπού αλλά είναι απαραίτητο για να πάρουμε δυνάμεις και να προχωρήσουμε, εξ’ου και η περιγραφή του Μενού που ναι μεν σατιρίζει τα τεκταινόμενα αλλά δίνει και ελπιδοφόρο μήνυμα που τόσο χρειαζόμαστε.

ΜΕΝΟΥ
Ορεκτικό του Σεφ: ´´Πουγκί Μνημόνιο ´´ Επειδή το ορεκτικό του Σεφ είναι πάντα έκπληξη, σαν το Μνημόνιο που το πήραμε χωρίς να γνωρίζουμε τι έχει μέσα….
*****
1ο Πιάτο: Καπνιστή ´´Τρόικα ´’ Τρία είδη καπνιστών ψαριών ,έρχεται πάντα μετά το ορεκτικό για να μας ´´καπνίσει ´´σαν την Τρόικα…. *****
Σαλάτα : ´´Πράσινο Πακέτο Στήριξης ´´. Πράσινη πανδαισία του κηπουρού ,σαν τα πακέτα στήριξης, έχει απ´ όλα αλλά δεν χορταίνεις με τίποτε.. *****
Κυρίως Πιάτο : Τουρισμός ´´Το φως στο Τούνελ´´ Μετά από τα Μίνι πουγκιά, τα διαφανή καπνιστά και τα λιτοδίαιτα σαλατικά έρχεται το κυρίως ,Τρυφερό φιλέτο χοιρινό ´´Τουρισμός Το Φως στο Τούνελ ´´ το μόνο που μας έμεινε, η μόνη ελπίδα να χορτάσουμε, αρκεί να το εκτιμήσουμε σωστά….! ***** Επιδόρπιο: ´´ To Τέλος της Κρίσης ´´ Επειδή ότι αρχίζει έχει και Τέλος και στη συγκεκριμένη περίπτωση ,πιστεύουμε το τέλος θαναι γλυκό, όπως η παγωμένη σοκολάτα με παγωτό, ας μην σταματήσουμε λοιπόν να ελπίζουμε σε ένα γλυκό τέλος της Κρίσης !

Σας καλώ λοιπόν σήμερα να ξεχαστείτε να σκεφτείτε πόσο σκληρά δουλέψατε και πόσο αξίζετε την σημερινή βραδιά να γελάσετε με τα ανέκδοτα του χαρισματικού Στάθη Μονιάκη να διασκεδάσετε με την καταπληκτική ορχήστρα του ποιοτικού Βαγγέλη Μπιτζαράκη με την απίστευτη Γκραζύνα και την μοναδική Νατάσα, να απολαύσετε τις γευστικές προτάσεις του ΣΕΦ Γιάννη Δασκαλάκη στον χώρο κόσμημα για την Κρήτη του Νώντα Λαμπρινού.

Καλή διασκέδαση και καλό Χειμώνα.