Δελτία τύπου

Δικαστικό Μέγαρο δε … φαίνεται στον ορίζοντα, τουλάχιστον ας περιφράξουν το οικόπεδο!

Να εξαλείψουν τις ακαλαίσθητες εικόνες και τις δυσμενείς εντυπώσεις προσπαθούν οι Ταξιδιωτικοί και Τουριστικοί πράκτορες του Ηρακλείου, ζητώντας παρέμβαση στο χώρο όπου πρόκειται να ανεγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο.
Επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Νίκου Κανελόπουλου αποστέλλει ο Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης με θέμα την κατάσταση του οικοπέδου όπου πρόκειται να ανεγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο στο Ηράκλειο και τις συνέπειες της δεσμενούς αυτής εικόνας στον τουρισμό.

Με δεδομένο ότι η εικόνα του χώρου, στη συμβολή της παραλιακής λεωφόρου του Ηρακλείου με τη λ.Εθνικής Αντιστάσεως είναι  το πρώτο «δείγμα» Ηρακλείου που αντικρίζουν οι τουρίστες που αποβιβάζονται από τα πλοία, ο Σύνδεσμος ζητά την άμεση συνδρομή του Υπουργείου Δικαιοσύνης τουλάχιστον για την περίφραξη του χώρου και την παρμεπόδιση εισόδου σε καταπατητές.

Η επιστολή

Το ανωτέρω, ως ίσως γνωρίζετε, είναι η πρώτη εικόνα του επισκέπτη της πόλης του Ηρακλείου. Πρόκειται για πινακίδα βρισκόμενη ακριβώς απέναντι από την κύρια έξοδο του λιμένος Ηρακλείου, η οποία ενημερώνει τους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες, «με υπερηφάνεια», όπως μαρτυρά το μέγεθος της, ότι στον χώρο αυτό πρόκειται να ανεγερθεί το νέο δικαστικό μέγαρο, που τόσο ανάγκη έχει η πόλη του Ηρακλείου.

Ο επισκέπτης όμως πέραν της πινακίδας αυτής, αντικρίζει και την τραγική εγκατάλειψη του χώρου, που προορίζεται για το δικαστικό μέγαρο, ο οποίος εξ όσων γνωρίζουμε ήδη έχει απαλλοτριωθεί για τον σκοπό αυτό. Οι συνημμένες στην παρούσα επιστολή φωτογραφίες μαρτυρούν την πλήρη εγκατάλειψη του χώρου. Το οικόπεδο, δυστυχώς, έχει αποτελέσει χώρο καταυλισμού δεκάδων αθίγγανων, οι οποίοι έχουν στήσει αυτοσχέδια καταλύματα. Όσες φορές κι αν έχει προσπαθήσει ο Δήμος ή η Αστυνομία να τους απομακρύνουν, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, καθώς εντός ολίγων ωρών επιστρέφουν στον ίδιο χώρο, με συνέπεια οι τοπικές αρχές να δηλώνουν αδυναμία , να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Ως είναι λογικό, ο χώρος αυτός έχει μετατραπεί σε μία απέραντη χωματερή, καθώς μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών κάθε είδους σωρεύονται εκεί. Η εικόνα αυτή εκθέτει το Ηράκλειο, ως τουριστικό προορισμό, αλλά και την χώρα ολόκληρη, δεδομένου ότι το Ηράκλειο και συγκεκριμένα, το λιμάνι του Ηρακλείου, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επιβατικούς κόμβους της χώρας και εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες κρουαζιερόπλοιων περνάνε από το σημείο αυτό.

Να σημειωθεί ότι σε όμορο ακίνητο έχει εγκατασταθεί δημοτικό σχολείο σε λυόμενες κατασκευές, ενώ βρίσκεται και μεγάλο πάρκο ψυχαγωγίας για παιδιά (Λούνα Παρκ), με αποτέλεσμα πέραν του προβλήματος της προβολής του τόπους μας, να κινδυνεύουν και παιδιά από την εστία μόλυνσης, στην οποία έχει μετατραπεί το ακίνητο το οποίο πρόκειται να φιλοξενήσει τον νομικό κόσμο της πόλης.

Κατανοώντας την αδυναμία της άμεσης έναρξης εργασιών κατασκευής του δικαστικού μεγάρου, λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας, θεωρούμε ότι η άμεση περίφραξη του χώρου, θα έδινε μία προσωρινή λύση στο μείζον πρόβλημα το οποίο σας περιγράψαμε ανωτέρω, αποθαρρύνοντας τους κατά τα άλλα συμπαθείς αθίγγανους, από το να μετατρέπουν τον χώρο αυτό σε καταυλισμό.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στα θέματα που άπτονται στην όσον το δυνατόν καλύτερη ανάδειξη της χώρας, αναμένουμε στις άμεσες ενέργειες σας.
Πηγή: http://www.cretalive.gr/crete/view/dikastiko-megaro-de-…-fainetai-ston-orizonta-toulachiston-as-perifrajoun/80369