Δελτία τύπου

Ελπίδες στους Ρώσους!

Στην τουριστική έκθεση της Μόσχας που αρχίζει σήμερα έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους οι τουριστικοί φορείς και στην Κρήτη για να διαπιστώσουν αν θα έχουν αντίκρισμα οι εκτιμήσεις ότι θα έχουμε αισθητή αύξηση των Ρώσων τουριστών φέτος στην Ελλάδα.
Ο Μιχάλης Βλατάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, είπε στην “Π”: “Υπάρχει η αίσθηση ότι θα έχουμε αύξηση από την ρωσική αγορά αλλά θα γνωρίζουμε περισσότερα μετά την έκθεση της Μόσχας.
Πέρυσι, έκαναν διακοπές στην Κρήτη περίπου 300.000 Ρώσοι (περίπου 230.000 αφίξεις στο Ηράκλειο και 70.000 αφίξεις στα Χανιά) σε σύνολο 600.000 Ρώσων επισκεπτών σε όλη την Ελλάδα.

Το βέβαιο είναι ότι η προβλεπόμενη μικρή αύξηση των Ρώσων δεν θα μπορέσει ασφαλώς να καλύψει τις απώλειες από την γερμανική και βρετανική αγορά”.

Συγκρατημένα αισιόδοξος για τη ρωσική αγορά εμφανίζεται μιλώντας στην “Π” και ο τουριστικός πράκτορας και πρώην πρόεδρος των Πρακτόρων Κρήτης Θεόδωρος Μυλωνάκης.

Ο ίδιος ανέφερε: “Φυσιολογικά περιμένουμε μια μικρή αύξηση της τάξης του 7-10% όμως τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε πάγωμα κρατήσεων και από τη Ρωσία οπότε περιμένουμε να δούμε τί εικόνα θα έχουμε από την έκθεση της Μόσχας”.

Σύμφωνα με τον κ. Μυλωνάκη, φέτος ο τουρισμός της Κρήτης θα διαμορφωθεί από τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

“Ισως βελτιωθούν τα νούμερα από τη Ρωσία, περιμένουμε τι θα γίνει στην έκθεση που αρχίζει σήμερα”, σχολίασε ο εμπορικός διευθυντής της Aldemar Βασίλης Φραγκουλάκης ο οποίος πρόσθεσε: “Τα στοιχεία που έχουμε σήμερα από όλες τις αγορές δείχνουν μείωση στην τουριστική κίνηση στην Ελλάδα από 10-20%.

Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο”.
Οι Γερμανοί τουρίστες φοβούνται τις απεργίες στην Ελλάδα
Ερευνα που παρουσιάστηκε στο περιθώριο της τουριστικής έκθεσης του Βερολίνου, έδειξε ότι οι Γερμανοί τουρίστες φοβούνται να έρθουν για διακοπές στην χώρα μας για να μην πέσουν σε απεργίες που θα τους δημιουργήσουν πρόβλημα στην άφιξη και στην αναχώρησή τους.

Πρόβλημα ασφαλείας για την Ελλάδα δεν διακρίνει ο αρμόδιος της έρευνας της ADAC κ.Μαξ Στιχ. «Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην κλίμακα ασφαλείας στο κόκκινο. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι τα ΜΜΕ στη Γερμανία με την ειδησεογραφία τους προκαλούν στους πολίτες ερωτήματα για τις συνέπειες των απεργιών. Ο τουρίστας διερωτάται πότε θα βρεθώ στον προορισμό μου και πώς θα επιστρέψω σε περίπτωση απεργίας. Εάν προστατευθεί ο τουρισμός από τις απεργίες, εκτιμώ ότι η Ελλάδα έχει καλά χαρτιά», λέει ο κ. Στιχ.

– Με κριτήριο επιλογής τόπου διακοπών την ασφάλεια, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, μετά την Ισπανία και έχει προβάδισμα έναντι της Τουρκίας

-Με κριτήριο την φυσική ομορφιά, η Ελλάδα καταλαμβάνει την τρίτη θέση μετά την Κροατία και την Ιταλία

-Με κριτήριο τα αξιοθέατα βρίσκεται στην πρώτη θέση μπροστά από τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, με τρίτη τη Γαλλία

-Με κριτήριο την ποιότητα των θαλασσών η Ελλάδα είναι τρίτη με πρώτη την Κροατία και δεύτερη την Τουρκία

-Με κριτήριο το πεδίο των παρεχόμενων υπηρεσιών η Ελλάδα είναι τρίτη μετά την Τουρκία και την Ισπανία

– Με κριτήριο την τουριστική «επαναληπτικότητα», χώρες όπως η Γερμανία, οι Κάτω Χώρες, η Αυστρία, η Τουρκία και η Γαλλία έχουν ποσοστά άνω των 50%, ενώ το ποσοστό«πιστών» τουριστών για την Ελλάδα κινείται στο 34,0%.
Της Αννας Κωνσταντουλάκη
Πηγή: http://www.patris.gr/articles/219504/147274