Δελτία τύπου

Πώς είδαν τα αποτελέσματα των εκλογών γνωστοί Ηρακλειώτες

Προβληματισμός από τις εκπλήξεις που έκρυβε η κάλπη – βόμβα
Με ανάμικτα συναισθήματα και έντονο προβληματισμό για το αύριο αντιμετωπίζουν άνθρωποι από διάφορους χώρους το εκλογικό αποτέλεσμα που για πολλούς έκρυβε πολλές εκπλήξεις. Ωστόσο, όπως λένε, αυτό που θα ήθελαν είναι να συνεργαστούν τα κόμματα για να έχει η Ελλάδα μια σοβαρή κυβέρνηση με τους καλύτερους.  
“Το αποτέλεσμα δείχνει ότι ο ελληνικός λαός χρειάζεται επειγόντως ψυχαναλυτή αλλά δεν έχει λεφτά να τον πληρώσει”, ήταν το σχόλιο που έκανε ο συγγραφέας Αρης Σφακιανάκης. Ο ίδιος σημείωσε: “Δεν περίμενα τόσο μεγάλη πτώση του ΠΑΣΟΚ ούτε τόσο μεγάλη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Από την άλλη, μου κάνει μεγάλη εντύπωση που η Αριστερά αποφεύγει να κυβέρνήσει. Ο ένας κρύβεται πίσω από τον άλλον. Ομως, αν δεν θέλουν να κυβερνήσουν, γιατί ζητούν την ψήφο του κόσμου;” 

Αναφορικά με τα υψηλά ποσοστά της “Χρυσής Αυγής”, είπε ότι όποιος ζει στην Αθήνα που έχει γεμίσει από λαθρομετανάστες, γνώριζε ότι θα έχει σημαντική άνοδο. “Εδώ που έχουμε φτάσει η Χ.Α. δίνει την απάντηση “παίρνω το όπλο στα χέρια μου αφού απουσιάζει το κράτος”. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που θα ήθελε από εδώ και πέρα είναι μια συνεργασία των κομμάτων σε κυβερνητικό επίπεδο κάτι που για την ώρα δεν μοιάζει εφικτό. 

Αδιανόητο να μην συμμετέχει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ 

“Τα αποτελέσματα δείχνουν την δικαιολογημένα οργισμένη αντίδραση του κόσμου. Ωστόσο, μου έκανε εντύπωση η τόσο μεγάλη πτώση του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι τιμωρήθηκαν από τον λαό”, σχολίασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας Παναγιώτης Βάρδας. Ο ίδιος πρόσθεσε: “Ο κόσμος επέλεξε να στηρίξει με μεγάλα ποσοστά τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά απ’ αυτό το αποτέλεσμα μου φαίνεται αδιανόητο να μην μετέχει στο κυβερνητικό σχήμα ο Αλέξης Τσίπρας και να συνεχίσουν να κυβερνούν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία”. 

Για την άνοδο της “Χρυσής Αυγής” τόνισε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες ήταν μάλλον αναμενόμενη. 

Να βάλουν όλοι νερό στο κρασί τους και να συνεργαστούν 

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μιχάλης Βλατάκης, ανέφερε: “Η χώρα χρειάζεται άμεσα κυβέρνηση και πολιτική σταθερότητα. Ας βάλουν όλοι νερό στο κρασί τους και ας δημιουργήσουν μια σταθερή κυβέρνηση”. Οπως ανέφερε ο ίδιος, δεν περίμενε τόσο μεγάλη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ αν και γνώριζε βέβαια την δικαιολογημένη οργή του κόσμου. 

Σημείωσε ακόμη ότι σε καμιά περίπτωση δεν περίμενε τόσο μεγάλη άνοδο της “Χρυσής Αυγής”. 

Να συγκυβερνήσουν 

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Ανδρέας Μεταξάς, είπε στην “Π”: “Ο κόσμος τιμώρησε τα μεγάλα κόμματα και στήριξε τα μικρά. Λίγο πολύ τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα. 

Αυτό που εγώ θα ήθελα είναι να συνεργαστούν επιτέλους τα κόμματα μεταξύ τους, να διαλέξουν τους καλύτερους και να φτιάξουν μια σοβαρή κυβέρνηση που θα φροντίζει για το καλό της χώρας”. 

Σύντομα πάλι εκλογές 

“Ο κόσμος ψήφισε με την λογική του μνημονιακού και αντιμνημονιακού κόμματος”, σημείωσε ο καθηγητής του ΤΕΙ Χρήστος Μελάς ο οποίος είπε ότι σ’ αυτές τις εκλογές φάνηκε καθαρά πόσο έχει αλλάξει η ψυχολογία του εκλογικού σώματος. “Περίμενα αυτά τα αποτελέσματα”, είπε. 

Ο ίδιος ανέφερε ότι το διαδίκτυο έπαιξε καθοριστικό ρόλο σ’ αυτές τις εκλογές και σχολίασε ότι κατά την άποψή του θα σχηματιστεί κυβέρνηση γιατί η καθημερινότητα και οι υποχρεώσεις της χώρας “τρέχουν” ωστόσο πολύ σύντομα μέχρι το φθινόπωρο θα έχουμε ξανά εκλογές.

Της Αννας Κωνσταντουλάκη

Πηγή: http://www.patris.gr/articles/221939/