Δελτία τύπου

Στην καρδιά της τουριστικής σεζόν ανακαινίζουν τα γραφεία του ΕΟΤ!

Κλειστό λόγω ανακαίνισης μέσα “στην καρδιά” της τουριστικής σεζόν είναι τα γραφεία του ΕΟΤ απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου!

Ο χώρος έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο, οι εργάτες έχουν πιάσει δουλειά και οι τουρίστες, οι οποίοι χρειάζονται πληροφορίες από τον ΕΟΤ, βλέπουν μια χειρόγραφη επιγραφή που γράφει… “Υπό κατασκευή”.

Στο τζάμι έχει επίσης επικολληθεί μια σημείωση στα ελληνικά στην οποία αναγράφεται: “Τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΤ βρίσκονται Παπά – Αλεξάνδρου Ε’ 16 (κτίριο απέναντι από το πάρκινγκ) 2ος όροφος”, με την υποσημείωση “Για λοιπές πληροφορίες όπως άδειες και αιτήσεις παρακαλώ απευθυνθείτε στη γραμματεία των κεντρικών γραφείων του ΕΟΤ”.

“Είναι απαράδεκτο να γίνονται εργασίες εν μέσω της σεζόν σε ένα χώρο που παρέχει πληροφορίες στους τουρίστες”, είπε στην “Π” ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης, ο οποίος συμπλήρωσε: “Αυτές οι εργασίες θα έπρεπε να γίνουν τον χειμώνα και όχι το καλοκαίρι, όμως το κράτος λειτουργεί με ρυθμό χελώνας”.

“Ασφαλώς και δεν είναι λογικό να γίνονται εργασίες στα γραφεία του ΕΟΤ τώρα που έχουμε τουρισμό”, είπε στην “Π” η πρόεδρος των ξεναγών Μαριλένα Μαμαλάκη.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του ΕΟΤ Αρης Στρατάκης εξηγεί γιατί πραγματοποιούνται τώρα οι εργασίες ανακαίνισης στον ΕΟΤ: “Γιατί τώρα μας ενέκρινε ο ΕΟΤ στην Αθήνα το σχετικό κονδύλι της τάξης των 20.000 ευρώ που ζητάμε από πέρυσι”.

Ο ίδιος σημείωσε: “Το γνωρίζουμε ότι αυτή δεν είναι κατάλληλη περίοδος για εργασίες ανακαίνισης όμως θα χάναμε τα χρήματα που προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε από πέρυσι”.

Σύμφωνα με τον κ. Στρατάκη, γίνεται προσπάθεια οι εργασίες να ολοκληρωθούν το συντομότερο και να λειτουργήσει ξανά ο ΕΟΤ μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
της Αννας Κωνσταντουλάκη
Πηγή:http://www.patris.gr/articles/244459/164219#.UdExQdiFZc1