Δελτία τύπου

Τα τσάρτερ από το Ισραήλ “ανέβασαν” τις αφίξεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου – Πτώση της κίνησης σ’ όλα τα αεροδρόμια της χώρας

Άνοδος στις αφίξεις κατά 14,6% το πρώτο τρίμηνο του 2012 σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου – κυρίως λόγω των πτήσεων τσάρτερ από το Ισραήλ – σε αντίθεση με τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας όπου καταγράφεται συνολική πτώση της τάξης του 8,8%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, πτώση κατά 15,6% παρουσίασαν οι αφίξεις στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» φθάνοντας σε 352.004 αφίξεις, από 417.275 αφίξεις πέρυσι, ενώ πολύ μεγάλη είναι η πτώση που παρατηρείται στη Ρόδο, σε ένα προορισμό, όπου πέρυσι πρωταγωνίστησε σε ό,τι αφορά τα ποσοστά ανόδου που πέτυχε.

Συγκεκριμένα το τρίμηνο του 2012 καταγράφει απώλειες 54%, ενώ από κοντά σε ό,τι αφορά την πτώση είναι και η Κως με 39% πτώση των αεροπορικών αφίξεων.

Στον αντίποδα θετικά είναι τα μηνύματα απο το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, το οποίο σημειώνει άνοδο 14,6%.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Ανδρέας Μεταξάς, είπε στην “Π” ότι πιθανόν η αύξηση αυτή να οφείλεται στους Ισραηλινούς που προτιμούν και φέτος την Κρήτη για τις διακοπές τους.

Ο ίδιος σημείωσε ότι φαίνεται στο επόμενο διάστημα θα έχουμε ανάκαμψη από την γερμανική αγορά, ενώ θεωρείται βέβαιη η τόνωση της κίνησης από τους Ρώσους.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της θετικής κίνησης από το αεροδρόμιο Ηρακλείου το πρώτο τρίμηνο του 2012, ο Μιχάλης Βλατάκης, πρόεδρος του Παγκρητίου Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων, είπε στην “Π” ότι είναι συγκυριακά, έχουν σχέση με τις αυξημένες πτήσεις από το Ισραήλ, ωστόσο δεν δείχνουν την πραγματική εικόνα της κίνησης που μέχρι τώρα είναι αισθητά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι.
Της Αννας Κωνσταντουλάκη
Πηγή: http://www.patris.gr/articles/220816/148263