Δελτία τύπου

Mε νέο έπαθλο και τελικό αγώνα στην Αθήνα, το 5ο Run Greece Ηράκλειο

Mε νέο έπαθλο και τελικό αγώνα στην Αθήνα, το 5ο Run Greece Ηράκλειο

Mε νέο έπαθλο και τελικό αγώνα στην Αθήνα, το 5ο Run Greece Ηράκλειο

Ένας από τους ωραιότερους αθλητικούς θεσμούς  του Ηρακλείου μπήκε σήμερα μετά την επίσημη συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συσκέψεων στην Λόντζια, στην τελική ευθεία. Ο λόγος για το RUN GREECE Ηράκλειο 2017, που έχει ανοίξει τις πύλες τους για τους αθλητές και συμμετέχοντες,  καθημερινά, μέχρι τις 30 Απριλίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία για τον αγώνα.
Φέτος οι διοργανωτές, οι φορείς , οι εθελοντές και όσοι συμμετέχουν στην πραγματοποίηση του RUN GREECE Ηράκλειο 2017 εμπλούτισαν περισσότερο τα βήματα τους, με στόχο την συμμετοχή 5.500 ατόμων αλλά και για πρώτη φορά τελικό αγώνα στην Αθήνα.
«Ως Δήμος Ηρακλείου, στηρίζουμε εμπράκτως το “Run Greece» και με τις υπηρεσίες και το έμψυχο δυναμικό μας.  Πρόκειται για διοργάνωση που προάγει τον αθλητικό πολιτισμό, όπως εμείς τον εννοούμε και συνάδει με την φιλοσοφία μας για τον μαζικό αθλητισμό και την στόχευσή μας,  όλο και περισσότεροι να γίνουν κοινωνοί των ωφελειών μιας καθημερινότητας που θα συμπεριλαμβάνει την φυσική δραστηριότητα ως αναπόσπαστο κομμάτι της» δήλωσε ανοίγοντας την συνέντευξη τύπου, ο δήμαρχος Ηρακλείου. Βασίλης Λαμπρινός. Είμαστε περήφανοι για αυτό και ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν προς αυτή την κατεύθυνση» ολοκληρώνει.
«Το Run Greece είναι ένας αγώνας υγείας. Κάθε χρόνο θέλουμε να βελτιωνόμαστε, να γινόμαστε καλύτεροι και να εμπλουτίζουμε το πρόγραμμα μας με νέα πράγματα » δήλωσε για το αθλητικό γεγονός ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευρυπίδης Κουκιαδάκης.
«Κάθε νικητής θα πάρει το έπαθλο των  διοργανωτών, αλλά το καινούργιο φέτος είναι ότι η ηλικία των 65 και άνω θα έχει δώρα έκπληξη, όπως κάποιο πιεσόμετρο ή οξύμετρο για το δάχτυλο» επεσήμανε.
Ο κ. Παναγιώτης Αντωνακάκης εκπρόσωπος  του ΣΕΓΑΣ, ένας εκ των διοργανωτών υποστήριξε το μεγάλο έργο του RUN GREECE Ηράκλειο, στον τομέα της υγείας αφού κατάφερε και έβγαλε από το καναπέ αρκετούς ανθρώπους που το είχαν ανάγκη. Αναφέρθηκε στο σημαντικό γεγονός ότι λόγω αύξησης των συμμετοχών πρέπει να βρεθεί και ειδικός χώρος για τους αθλητές και ανέφερε τις εγγραφές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, με μέγιστο όριο για φέτος  τις  5.500 συμμετοχές.
Μέχρι στιγμής έχουμε 220 συμμετοχές στα 10.00 χλμ, 1220 στα 5.000 τρέξιμο και βάδην και 600 συμμετοχές στο παιδικό  αγώνας.  Ενώ την Παρασκευή 7 Απριλίου ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των ομαδικών εγγραφών των μαθητών – μαθητριών για τους αγώνες των 1.000μ και 5.000μ.
Ωστόσο το RUN GREECE Ηράκλειο έχει και ανθρώπινο χαρακτήρα, αφού ο μεγαλύτερος χορηγός του αγώνα η WIND, θα στηρίξει φέτος το «Χαμόγελο του παιδιού» με μέρος των εσόδων από τις συμμετοχές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της WIND, Μιχάλη Πλερωνάκη.

Ωστόσο το ξεχωριστό βήμα του φετινού αγώνα είναι ότι το RUN GREECE Ηράκλειο, θα έχει και τελικό. Ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Μάρκος Καλούδης ανακοίνωσε έναν επιπλέον αγώνα 3.000 μέτρων ο οποίος θα διεξαχθεί στις 12 Νοεμβρίου του 2017, στο πλαίσιο του Μαραθωνίου της Αθήνας με τη συμμετοχή 10 αθλητών και 10 αθλητριών από κάθε Περιφέρεια του Run Greece, με τερματισμό  στο Καλλιμάρμαρο και έπαθλο τα 2.500 ευρώ για τις νικήτριες ομάδες.

Φυσικά από την διοργάνωση δε θα μπορούσε να λείπει ο σημαντικός κλάδος του τουρισμού , με τον πρόεδρο του συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Μιχάλη Βλατάκη να αποκαλύπτει το δώρο  στον νικητή ή στην μιας εβδομάδας διαμονής σε πολυτελές ξενοδοχείο, με όλες τις μετακινήσεις δωρεάν.

Στο φετινό αγώνα θα συμμετέχουν και οι αθλήτριες Ηρακλείου, Βασιλείου Ρένα και Αποστολάκη Μαρία, οι οποίες κάλεσαν τον κόσμο να συμμετάσχει.

Οι διαδρομές των αγώνων είναι οι παρακάτω:

Α)  ΔΙΑΔΡΟΜΗ  5  ΚΑΙ  10  χλμ    (Είναι η ίδια με την περσινή):
Εκκίνηση: Αρχή Λεωφόρου Δικαιοσύνης (μπροστά από την Περιφέρεια Κρήτης) – Πλατεία Νικ. Φωκά- 25ης Αυγούστου (πεζόδρομος) – Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων – Νεάρχου – Συμβολή Νεάρχου και Δουκώς Μποφώρ ( σιντριβάνι Ο.Λ.Η.)- Στροφή γύρω από το σιντριβάνι – Νεάρχου – Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων – Παραλιακή Λεωφόρος Σοφ. Βενιζέλου – Αρχ. Μακαρίου- Νικ. Πλαστήρα- Συμβολή Νικ. Πλαστήρα με τις οδούς Έβανς και Πεδιάδος (Πύλη Ιησού – καινούργια πλατεία) – Πλατεία  Κύπρου – Χαρ. Τρικούπη – Λεωφόρος Δημοκρατίας.
Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας, στη συμβολή της Λεωφ. Δημοκρατίας με τις οδούς Πεδιάδος – Αβέρωφ και Ανεμογιάννη. Η διαδρομή αυτή είναι 5 χιλιόμετρα.
Όσοι συμμετέχουν στα 10 χλμ. διασχίζουν τη διαδρομή δύο φορές           (2 κύκλοι) και όσοι συμμετέχουν στα 5 χλμ διασχίζουν τη διαδρομή μία φορά  (1 κύκλος).

Β)  ΔΙΑΔΡΟΜΗ  1.000μ   Δημοτικών Σχολείων  (Είναι η ίδια με την περσινή):
Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
Διαδρομή: Εκκίνηση από την οδό Γεωργίου Ανεμογιάννη (μπροστά από τη στάση του Κ.Τ.Ε.Λ.), στη συνέχεια διασχίζουν τη λεωφόρο Δημοκρατίας στο δεξιό ρεύμα (άνοδος) μέχρι το ύψος που είναι τα πρώτα φανάρια, εκεί στρίβουν δεξιά στη Χαριλάου Τρικούπη και μετά από 100μ περίπου στο πρώτο διάζωμα, γίνεται αριστερή αναστροφή και επιστρέφουν πάλι από τη Χαριλάου Τρικούπη και τη λεωφόρο Δημοκρατίας (αντίθετο ρεύμα – κάθοδος προς την πλατεία). Τερματίζουν στο σημείο εκκίνησης (οδό Γεωργίου Ανεμογιάννη – μπροστά από τη στάση του Κ.Τ.Ε.Λ.).
Το «Run Greece Ηράκλειο – 2017» διεξάγεται στις 30 Απριλίου, το διοργανώνουν ο ΣΕΓΑΣ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου και η Περιφέρεια Κρήτης και στην συνέντευξη, εκτός του Δημάρχου, παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Νίκος Συριγωνάκης, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης, ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Αντωνακάκης, ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Μάρκος Καλούδης, ο εκπρόσωπος της WIND Μιχάλης Πλερωνάκης, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης, οι αθλήτριες Ειρήνη Βασιλείου και η μικρή Μαρία Αποστολάκη και εκπρόσωποι των φορέων και των εθελοντικών οργανώσεων που στηρίζουν την διοργάνωση.
Πηγή: www.ekriti.gr