Δελτία τύπου

Το νέο ∆.Σ. του Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης.

 

Για 1η φορά στα 40 χρόνια σε εκλογές του Συνδέσμου εξελέγη παμψηφεί συγκεντρώνοντας το απόλυτο σύνολο όλων των ψήφων ο απερχόμενος και επανεκλεγείς Πρόεδρος του Συνδέσμου κ Μιχάλης Βλατάκης.

 

Σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που έγινε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στο Ξενοδοχείο GALAXY εξελέγη  για τα απόμενα 3 έτη ,

το νέο ∆.Σ. του Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης (A.C.T.T.A.), ως εξής:

Πρόεδρος                     Μιχάλης Βλατάκης
Αντιπρόεδρος              Κώστας Κουρκουνάκης
Γενικός Γραμματέας   ∆ημήτρης ∆ιβόλης
Ταμίας                          Κάρολος Ατσαλάκης
Μέλος ∆.Σ.                   Γιώργος ∆ήμας
Μέλος ∆.Σ.                   Λευτέρης Παπακαλιάτης
Μέλος ∆.Σ .                  Κώστας Μπαντουβάς

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ. ΜΙΧΑΛΗ ΒΛΑΤΑΚΗ

 

Αγαπητά Μέλη του Συνδέσμου

Φίλες και Φίλοι,

Εκ μέρους του ΔΣ σας καλωσορίζω στην σημερινή μας Γενική Συνέλευση , μια εκδήλωση που βρίσκει τον Σύνδεσμό μας ,τολμώ να πω , στην καλύτερη του από το 1976 που ιδρύθηκε, ΦΑΣΗ.

Πέρασαν οι εποχές που θυμάμαι (σαν παλαιότερος εν ενεργεία.. και από τότε στο ΔΣ),που παρακαλούσαμε να εγγραφούν Μέλη ,τώρα μας παρακαλούν!!, που παρακαλούσαμε να μαζέψουμε τις Συνδρομές, ακόμη και ‘’μετά θάνατον’’ επιταγές όπως μου έλεγε Συνάδελφος σε μια εποχή που ήμουν και Ταμίας, μια εποχή που δεν μας καλούσαν πουθενά, δεν μας υπολόγιζαν και δεν ζητούσαν την γνώμη μας .

Τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλά, ο Σύνδεσμος δυνάμωσε ,υπολογίζεται, ακούγεται και πρωταγωνιστεί. Κάθε Πρόεδρος και ΔΣ που πέρασε συνετέλεσε στο αποτέλεσμα αυτό.

 Εμείς όμως είχαμε την τύχη ,τις συγκυρίες , ίσως το πείσμα να τον απογειώσουμε!!! Πολύτιμοι συνεργάτες της προσπάθειας αυτής ο Αντιπροεδρος Κώστας Κουρνανάκης, ο Γραμματέας Δημήτρη Διβόλης , ο Ταμίας Κάρολος Ατσαλάκης  και τα Μέλη ο Γιώργος Δήμας, ο Λευτέρης Παπακαλιάτης και ο Κωστής Μπαντουβάς και βέβαια η Γραμματέας μας και ψυχή του Συνδέσμου Ρία Καψάλη.

 Η ομάδα αυτή λοιπόν ,ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

  • Επανακατασκευάσαμε και νομιμοποιήσαμε στο όνομα του Συνδέσμου τα περίπτερα υποδοχής του Αεροδρομίου
  • Καταφέραμε να πάρουμε το παρκινγκ των πούλμαν του Αεροδρομίου, και μάλιστα λίγο πριν να περιέλθει σε ιδιώτη, αφού το εξοπλίσαμε και επανδρώσαμε με σχεδόν 24ωρη φύλαξη, βάλαμε τάξη σε ένα χρόνιο πρόβλημα που μας εξέθετε στους επισκέπτες.
  • Καθιερώσαμε και οργανώνουμε κάθε Οκτώβριο , την ετήσια Μεγαλειώδη Εκδήλωση του Τουρισμού της Κρήτης με εκατοντάδες φιλοξενούμενους για την βράβευση των Καλύτερων Υπαλλήλων Τουριστικών Γραφείων και όχι μόνο.
  • Καθιερώσαμε και οργανώνουμε κάθε χρόνο τις ημέρες των εορτών, τις ‘’Εκδρομές Αγάπης’’( δηλ. ολοήμερες εκδρομές με πούλμαν ,ξεναγούς, γεύμα με γλέντι και δώρα από τον Άγιο Βασίλη για τα παιδιά) για τις άπορες οικογένειες στο Ηράκλειο ,στα Χανιά  και από φέτος και στο Ρέθυμνο με σκοπό να επεκταθούν και στις υπόλοιπες πόλεις της Κρήτης ,αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ο Τουρισμός είναι δίπλα στην κοινωνία και μάλιστα για ΟΛΗ την Κρήτη που αντιπροσωπεύουμε όταν όλοι οι άλλοι φορείς που εμπλέκονται στον Τουρισμό είναι παντελώς απόντες.
  • Υποστηρίξαμε τον ΕΟΤ και την περιφέρεια φιλοξενώντας αρκετές αποστολές , δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων από το εξωτερικό.
  • Είμασταν δίπλα σε όλες τις υπηρεσίες ,Αεροδρόμιο, Αστυνομία, Αρχαιολογικούς χώρους, Δήμους κλπ βοηθώντας και υποστηρίζοντας όλες τις ανάγκες τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ασφάλεια των Τουριστών.
  • Είμασταν αρωγοί σε κοινωφελή ιδρύματα και συνανθρώπους που έχουν ανάγκη
  • Είμασταν παρόντες σε πάμπολες συσκέψεις, ημερίδες και εκπομπές για τον Τουρισμό , με κρυστάλλινη ,τίμια και αληθινή άποψη, με γνώμονα την λογική και την αγάπη για τον Τουρισμό και τον Τόπο.
  • Μια από τις σημαντικότερες στιγμές που ίσως δεν γνωρίζει κανείς σας και όπου φάνηκε η αξία και η σημαντικότητα του Συνδέσμου μας είναι η πρόσφατη αποσόβηση της πολυήμερης απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας σε κάποιο βαθμό από δω από την Κρήτη και από μας.

Όλα αυτά έχουν γίνει με ατέλειωτες ώρες δουλειάς όλων των Μελών του ΔΣ  και ίσως λίγο παραπάνω του Προέδρου που είναι υποχρεωμένος να σέρνει την ‘’ατμομηχανή’’

Όραμα του Ομιλούντα, η ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωση του Συνδέσμου που να μπορεί να επιβάλει ηθική και σεβασμό στις σχέσεις των Μελών και να αποτρέπει την εκμετάλλευση από το Εξωτερικό.

  

Αυτή θα είναι η τελευταία μου θητεία (συμπληρώνω  φέτος αισίως 40 χρόνια Τουριστικός Πράκτορας) και ελπίζω να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο, να είστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσω και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό ,αντιμετωπίζοντας ΟΛΑ τα Μέλη, όπως έκανα μέχρι τώρα ,με δικαιοσύνη και υποστήριξη σε όλα τα προβλήματα και ενεργώντας πάντα για το καλό του Συνδέσμου και του Τουρισμού.