Δελτία τύπου

Με επιτυχία η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης

Με επιτυχία η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης.

Η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, με τα μέλη και τους συνεργάτες του συνδέσμου να συναντιούνται, να βραβεύουν μέλη που συνταξιοδοτούνται, αλλά και εργαζόμενους που επέδειξαν σημαντική απόδοση και ζήλο.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των Ζαχαρία Μπαντουβά, Σπύρου Γκίνη, Μιλτιάδη Καράτζη, Χαράλαμπου Γιαννούλη & Νίκου Σκουλή εκλεκτών μελών της Οικογένειας του Τουρισμού που απεβίωσαν το προηγούμενο έτος.

Στην καθιερωμένη Ομιλία του Προέδρου του Συνδέσμου κ Μιχάλη Βλατάκη είπε τα εξής:

«Κάθε χρόνο που ετοιμάζουμε τον χαιρετισμό αυτό αναρωτιόμαστε αν θα αφήσουμε τα ίδια λόγια η λόγω των περιστάσεων θα πρέπει κάτι να αλλάξουμε. Παρά το ότι θα θέλαμε πολύ να μην είναι ο Τουρισμός ο μοναδικός μοχλός ανάπτυξης στην χώρα ,δυστυχώς η ευτυχώς αυτό εξακολουθεί να γίνεται, όπως και το ότι η Κρήτη μας εξακολουθεί να τραβάει την «αμαξοστοιχία» του Τουρισμού της Ελλάδας. Έχουμε μια μικρή μείωση αριθμητικά παρά την μεγάλη μείωση των Ρώσων αλλά και των γνωστών προβλημάτων (GREXIT & CAPITAL CONTROLS).Πόσο θα θέλαμε όμως να σας πούμε ότι επιτέλους τα έσοδα είναι ανάλογα έστω και αυτών των ελαφρά μειωμένων αφίξεων , δεν μπορούμε όμως ούτε και φέτος να το πούμε διότι έγιναν μεγάλες προσφορές και μειώσεις τιμών.

Για να γίνει αυτό (Δηλ. έσοδα ανάλογα των αριθμών των αφιχθέντων )θέλει πολύ , σοβαρή και ομαδική δουλειά. Πρέπει να επιδιώξουμε ποιότητα εκτός των αριθμών που θα μας επιβάλουν σαν «MUST « προορισμό και όχι «ΚΑΤ’ΑΝΑΓΚΗΝ» διότι έκλεισε η αγορά της Τυνησίας η μειώθηκε λόγω γεγονότων αυτή της Τουρκίας.

Όπως γνωρίζετε κάθε χρόνο στηλιτεύουμε κάποιο από τα τεράστια προβλήματα του Τουρισμού που σαν ιός τύπου «ΕΜΠΟΛΑ» διαβρώνει και κακοφορμίζει (πέρυσι σας είπαμε για τους πολυπληθείς απατεώνες που αφού «φεσώσουν» ξενοδόχους και πράκτορες, με άλλο όνομα επιστρέφουν βρίσκοντας καλοθελητές στην τοπική αγορά να τους υποστηρίξουν)

Φέτος στέλνουμε κραυγή αγωνίας για τα «Μαύρα» καταλύματα που σαν λαίλαπα στερούν έσοδα από όλους μας και κυρίως από το κράτος που τόσο έχει ανάγκη ο κοινωνικός ιστός εν μέσω της κρίσης

που περνάμε. Είναι τα χιλιάδες «Μαύρα» καταλύματα ,δεν μπορούν ειλικρινά να υπολογιστούν (μόνο στα Χανιά τα υπολογίζουμε 1.500 και το υπερδιπλάσιο σε όλη την Κρήτη). Φανταστείτε ότι εκατοντάδες αλλοδαποί που διαθέτουν σπίτια στην Κρήτη τα ενοικιάζουν μέσω Internet στις χώρες τους σε ομοεθνείς τους και όχι μόνο, χωρίς άδεια από τον ΕΟΤ, χωρίς παραστατικά και απόδοση φόρων. Το πρόβλημα μεγιστοποιείται όπου πετούν οι εταιρείες χαμηλού κόστους οι οποίες μακροπρόθεσμα διώχνουν τους Tour Operator και ενισχύουν τα «Μαύρα Πακέτα». Κράτος και φορείς ας ενεργοποιηθούμε προτού να είναι αργά, πολύ αργά….

Σήμερα επιτρέψτε μας όμως να γκρινιάσουμε ,αν και δεν το συνηθίζουμε σαν φορέας ,για την κρατική αντιμετώπιση του Τουρισμού, η «αγελάδα» θέλει προσοχή για να δίνει γάλα, η υπερφορολόγιση, η αύξηση του ΦΠΑ και κινήσεις όπως ο υπερδιπλασιασμός των εισόδων στους αρχαιολογικούς χώρους θα σκοτώσουν την αγελάδα και μια νεκρή αγελάδα δεν δίνει γάλα..!! . Είμαστε κοντά στην κοινωνία ζούμε το «πρόβλημα» και θέλουμε να στηρίξουμε την Πατρίδα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, αλλά κάθε κίνηση που αφορά τον Τουρισμό πρέπει να γίνεται κατόπιν συνεννόησης για το πώς και πότε.

Η Κρήτη αποτελεί όμως πέραν της ατμομηχανής και λαμπρό παράδειγμα ποιοτικών υπηρεσιών όπως δείχνουν τα στατιστικά και τα ιντερνετικά αξιολογήματα Τουριστικών Υπηρεσιών (δυστυχώς δεν θα έλεγα υποδομών !!) ,αυτό κυρίως οφείλεται στους παρόντες και τις ασταμάτητες προσπάθειες ΟΛΩΝ σας, με ειδική μνεία για την επιτυχία αυτή στους «καλύτερους υπαλλήλους της σαιζόν « που διακρίθηκαν για τον ζήλο τους, την επαγγελματικότητά τους και την προσφορά τους . Τους «Πρεσβευτές του Τουρισμού « όπως τους αποκαλούμε (παρακάτω τα ονόματα)»

Όλοι οι τιμώμενοι παρέλαβαν αναμνηστική πλακέτα και δώρο ένα αεροπορικό εισιτήριο προσφορά των AEGEAN & SKY EXPRESS.

Μετά από κλήρωση το χρηματικό έπαθλο των 1.000€ κέρδισε ο Μπουρνάκης Μανώλης και των 500€ η Λικάκη Λία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο κος Μανώλης Παπακαλιάτης και ο κος Γιάννης Βλατάκης για την προσφορά τους στον Τουρισμό και την απονομή έκανε η «δεύτερη γενιά» τουριστικών πρακτόρων, Νίκος Μαστοράκης και Χριστίνα Διβόλη.

Επίσης με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, τιμήθηκαν εκλεκτοί συνάδελφοι Ξενοδόχοι πρωτεργάτες του Τουρισμού. ο Κος Γιάννης Σμπώκος και ο κος Γιώργος Οικονόμου από το Ηράκλειο, η κα Ειρήνη Βαλυράκη από τα Χανιά και η κα.Ιωάννα Βαλαρή από το Ρέθυμνο.

Τιμήθηκε επίσης το Ξενοδοχείο CRETA MARIS σαν παράδειγμα προς μίμηση Ξενοδοχείου που διοργανώνει συνεχώς ασκήσεις για περιπτώσεις «κρίσεων» με αποτέλεσμα την άψογη αντιμετώπιση ένοπλης ληστείας που απέφυγε την ύπαρξη θυμάτων. Το βραβείο παρέλαβαν ο ιδιοκτήτης κος Ανδρέας Μεταξάς και ο Δντής κος Νίκος Βλασιάδης.

Το βραβείο του δημόσιου λειτουργού που στήριξε τον τουρισμό απονεμήθηκε στους Άνδρες και Γυναίκες της Αστυνομίας Κρήτης για την άμεσης αντιμετώπιση γεγονότων που θα έπλητταν ανεπανόρθωτα την Κρήτη σαν Τουριστικό Προορισμό , με το Στρατηγό κ. Μιχάλη Καραμαλάκη να παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα.

Untitled-2
Untitled-3
Untitled-4
Untitled-5
Untitled-6
Untitled-7
Untitled-8
Untitled-9

ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ 2015

CRETATOUR Γιαννακουδάκη Χρυσούλα
AMBOTIS TOURS Καραπιπερίδου Έλενα
ATLAS TOUR Κιουρτζιδάκη Αντωνία
AVRA TOURS Γαγάνη Στέλλα
BIG TRAVEL Blinova Tatiana
CANDIA TRAVEL Τζανή Μάγδα
CRETAN HOLIDAYS Τζαγκαράκης Αρίστος
DELTANET TRAVEL Τόλη Κωσταντίνα
GEA TRAVEL Aleshina Natalya
H.T.S. Λαλιώτη Ελευθερία
HELLAS TRAVEL Ταξοπούλου Παρέση
HELLENIC ZEUS Μουλιανάκης Γιώργος
IBIS EL GRECO Λεβέντη Μαρία
KOSMOS TRAVEL Ροβιθάκη Ειρήνη
KOURKOUNIS TOURS Τζοβαεράκης Ανδρέας
M.T.S. Αθανασάκη Μαρία
MASTER HOLIDAYS Σακκά Λίνα
MEETING POINT HELLAS Μπουρνάκης Μανόλης
MINOAN SUMMER Κοκολάκη Ροδάνθη
ODEON TOURS Ζαμπετάκη Σοφία
RHODOS TOURS Παπαδάκη Ιωάννα
SOLMAR TOURS Στιβακτάκη Ρένα
STAR BUS Σοφίου Αθανασία
START TRAVEL Καμαράτου Βούλα
SUMMERLAND Χουστουλάκη Μαρία
VACANCE HELIADES Λαμπράκη Λίνα
TUI HELLAS Δρακωνάκης Εμμανουήλ
TRAVEL STAR Μπριτζουλάκη Μαριλένα
TAKE IT SUNNY Μερκουριάδη Αναστασία
D.T.S. Καλομοίρη Μαρία
ΤΕΖ ΤOUR Λικάκη Λία
VIP TOURS Στερεός Δημήτρης
LE GRAND TRAVEL Γιαννακάκη Μαρία

 

Untitled-10
Untitled-11
Untitled-12