Δελτία τύπου

Μονόδρομος η πολιτική σταθερότητα για τον τουρισμό – «Μόνο ο τουρισμός μας έμεινε»,λένε οι πράκτορες

Μονόδρομος η πολιτική σταθερότητα για τον τουρισμό – «Μόνο ο τουρισμός μας έμεινε»,λένε οι πράκτορες

«Δε μπορεί να υπάρχει τουρισμός με ρευστό πολιτικό κλίμα, επηρεάζεται και είναι εμφανές στις κρατήσεις.«,αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης κ. Μιχάλης Βλατάκης.

Ανήσυχος εμφανίζεται γενικότερα  ο κόσμος του τουρισμού καθώς η πολιτική αστάθεια της προεκλογικής περιόδου «γεννά» ευκαιρίες σε ξένους ανταγωνιστές να εμποδίσουν τις αφίξεις τουρισμού αλλά και να δίνουν «τροφή» για αρνητικά πρωτοσέλιδα για την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου κάνει έκκληση στους πολιτικούς να αναλογιστούν ότι ο τουρισμός αποτελεί το τελευταίο «χαρτί» της Ελλάδας και τους προτρέπει να αποφύγουν σενάρια που εκφοβίζουν τον τουρισμό καθώς και να προσπαθήσουν ομαδικά για το κοινό καλό της πατρίδας.

Στα παραπάνω είναι σύμφωνος και ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων κ. Νίκος Χαλκιαδάκης ο οποίος τονίζει : « Εφόσον υπάρχει σταθερότητα δε θα αλλάξει κάτι. Για αυτό, διαβεβαιώθηκα από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τα οποία μίλησα. Σταθερότητα θα υπάρχει όταν κυβερνηθεί η χώρα.«

Το ίδιο κλίμα επικρατεί και στον εμπορικό κόσμο του Ηρακλείου καθώς είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης αναφέρει χαρακτηριστικά : » Να περάσουμε τον σκόπελο της προεκλογικής περιόδου και τα πράγματα θα ομαλοποιηθούν μετά.»