Δελτία τύπου

Συνάντηση με Υπουργό Τουρισμού

Συνάντηση με Υπουργό Τουρισμού

Συνάντηση με το ΔΣ του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης που διακινεί το σύνολο του Τουρισμού της Κρήτης , της ‘’Ναυαρχίδας του Ελληνικού Τουρισμού’’ είχε η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά κατά την διάρκεια της επίσκεψή της στην Κρήτη.

Η συνάντηση διήρκεσε 2 ώρες και έγινε σε καλό κλίμα . Οι Τουριστικοί Πράκτορες ζήτησαν πρωταρχικά να υπάρχει σταθερή κυβέρνηση , ευρωπαϊκού προσανατολισμού και να υπάρχει άμεσα συμφωνία που θα απομακρύνει τα σενάρια περί ‘ GREXIT’’ , καθώς και άμεση χωρίς καμία καθυστέρηση ΛΥΣΗ του προβλήματος με του Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, διότι όπως επιτακτικά ανέφεραν τι να κάνουμε τους στρατηγικούς σχεδιασμούς ,τις Τουριστικές υποδομές , το Τουριστικό Μάρκετινγκ, όταν δεν έχουμε Τουρίστες, διότι θα φοβούνται να ταξιδέψουν, η δεν έχουν τρόπο να ταξιδέψουν διότι δεν πετούν τα αεροπλάνα.
Με βασική προϋπόθεση τα παραπάνω, η συζήτηση προχώρησε στα επί μέρους θέματα που αφορούν ,την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό ,την συμμετοχή στις εκθέσεις με νέα φιλοσοφία, την στοχευμένη διαφήμιση για την προσέλκυση καλύτερης ποιότητας επισκεπτών, την ψήφιση νόμου ανταποδοτικότητας από τα έσοδα για την στήριξη και συντήρηση των χώρων όπως η Κνωσός και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι, το αεροδρόμιο Ηρακλείου κλπ. Ζητήσαμε χώρους από την ΜΟΜΑ και την 126 ΣΜ για την αποσυμφόρηση του Αεροδρομίου και προσφερθήκαμε σαν φορέας να αναλάβουμε την κατασκευή των υποδομών όπως έχουμε ήδη κάνει με μεγάλη επιτυχία, με τα περίπτερα υποδοχής επισκεπτών και το πάρκινγκ των Τουριστικών πούλμαν. Συμφωνήσαμε να υπάρχει συνεργασία με το Υπουργείο για την αντιμετώπιση κρίσεων και την με απόλυτη σύμπνοια παρουσία των φορέων και του Υπουργείου στα ΜΜΕ του εσωτερικού και εξωτερικού σε τέτοιου είδους περιπτώσεις στο Μέλλον.