Δελτία τύπου

Ομιλία Προέδρου στην Γενική Συνέλευση 12.11

Αγαπητά Μέλη,

Εκ μέρους του ΔΣ επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τις μέχρι τώρα ενέργειες του απερχόμενου ΔΣ.

1)  ΟΔΗΓΟΙ

  1. Η Σύμβαση των οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων ανανεώθηκε για δύο έτη κάτω από το βάρος της επικείμενης απεργίας μεσούσης της σαιζόν. Τις διαπραγματεύσεις ειχαν αναλάβει ο κος Κουρκουνάκης και την εφιαλτική νύχτα πριν την έναρξη της απεργίας ο κος Δήμας και ο Κος Διβόλης, τους οποίους ευχαριστούμε για τον χρόνο τους.
  2. Το νέο ΔΣ καλείται να βρει λύση σε αυτό το πολυετές πρόβλημα διότι δεν επιθυμούμε να υπογράφουμε συμβάσεις περαιτέρω αλλα το κάθε μέλος ξεχωριστά την στιγμή μάλιστα που τα περισσότερα Μέλη δεν εχουν πούλμαν.

2)  ΞΕΝΑΓΟΙ

  1. Η Σύμβαση των Ξεναγών ανανεώθηκε με μειώσεις για το 2013 και με τα ιδια αυτού του 2013 για το 2014.

3)  ΩΡΑΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

  1. Κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και συναντήσεις μέσω της Ομοσπονδίας μας ΓΕΠΟΕΤ στην οποία ο ομιλών είναι Αντιπρόεδρος και καταφέραμε να προσληφθούν οι Συμβασιούχοι για πρώτη φορά μα την έναρξη της σαιζόν προκειμένου οι αρχαιολογικοί χώροι να είναι ανοικτοί όλη την ημέρα.

4)  ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΛΗΣ

  1. Ο μοναδικός πεζόδρομος ,η 25η Αυγούστου αλλά και είσοδοι της πόλης παρουσιάζουν μία απαράδεκτη εικόνα λόγω των συνθημάτων σε όλους τους τοίχους ακόμη και σε αρχαιότητες…, την επαιτεία, το παραεμπόριο και τις χρηματαποστολές πάνω στον πεζόδρομο μπροστά στην Τράπεζα της Ελλάδος που παρεμποδίζουν την διάβαση πεζών , τους χρησιμοποιούν μάλιστα σαν ασπίδα προστασίας που μπορεί σε περίπτωση κάποιου σοβαρού συμβάντος να μας εκθέσει σε όλο τον κόσμο. Έχουμε αρχίσει εκστρατεία και συντονίζουμε όλους τους φορείς για να βρεθούν λύσεις.

5)  ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

  1. Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με τους Ξενοδόχους και άλλους φορείς του Τουρισμού για να αντιμετωπίζουμε άμεσα ,δυσάρεστες καταστάσεις και προβλήματα που πλήττουν τον Τουρισμό της Κρήτης.

6)  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

  1. Αντιμετωπίσαμε διάφορες κινητοποιήσεις εν τη γενέσει τους χωρίς να το αντιληφθείτε με πειθώ και διπλωματία.

7) ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΣΑΙΖΟΝ

1. Με σύνθημα ‘’ΚΡΗΤΗ 12 μήνες Τουρισμός’’ έχουμε αρχίσει συντονισμένες κινήσεις πάνω στο θέμα αυτό σε Συνεργασία με τους Ξενοδόχους και την Περιφέρεια .Ο δρόμος είναι μακρύς και χρειάζεται η υποστήριξη όλων σας.

8) ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

 1.  Οργανώσαμε ήδη δείπνα εργασίας/γνωριμίας για τα ΜΜΕ, τις αρχές και τους φορείς.

Καθιερώσαμε την Κοπή της πίτας του Συνδέσμου με την παρουσία των οικογενειών των Μελών για σύσφιξη των σχέσεων.

Καθιερώσαμε τα βραβεία ‘’ Γιάννης Ρασιδάκης’’ προς τιμήν του πρώτου Προέδρου και ιδρυτή του Συνδέσμου μας τα οποία δίνονται σε λαμπρή εκδήλωση το τέλος κάθε σαιζόν στον καλύτερο υπάλληλο του κάθε Τουριστικού Γραφείου, στην ιδια εκδήλωση τιμούμε συνταξιοδοτηθέντες συναδέλφους , ξενοδόχους πρωτεργάτες του Τουρισμού καθώς και δημόσιους λειτουργούς που προσφέρουν στον Τουρισμό. Είμαστε αρωγοί και προσφέρουμε την βοήθειά μας όποτε αυτοί μας ζητηθεί με ευαισθησία στην κοινωνία και στην οικογένεια του Τουρισμού.

 

9) FAM TRIPS

Ο Σύνδεσμός μας συμμετείχε και συμμετέχει ενεργά (Συνδιοργανωτής) σε κάθε προσπάθεια φορέων (ΕΟΤ , Περιφέρεια κλπ) φιλοξενίας δημοσιογράφων η Τουριστικών Πρακτόρων από το εξωτερικό που σκοπό έχουν την προβολή της Κρήτης.

10) ΜΜΕ

Είχαμε πάντα φωνή ,αλλά με συντονισμένη προσπάθεια το τελευταίο διάστημα όλα τα Μέσα και μάλιστα Πανελλήνιας εμβέλειας επιπλέον των τοπικών, ζητούν ΠΡΩΤΑ την άποψη του Συνδέσμου μας για οτιδήποτε αφορά τον Τουρισμό της Κρήτης και της Ελλάδας. Οι θέσεις μας είναι πάντα συγκρατημένες και ουσιαστικές βασισμένες στην πραγματικότητα χωρίς ενθουσιασμό και φανφάρες.

11) ΑΡΧΕΣ

Οι αρχές και δημόσιοι φορείς μας υπολογίζουν όσο ποτέ, δεν γίνεται καμία σύσκεψη που να μην μας καλέσουν ,ακούν και λαμβάνουν υπ’ όψη τους τις θέσεις μας. Σε αρκετές συσκέψεις με υπουργούς έχουμε λάβει δυναμική και τεκμηριωμένη θέση για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα

12) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Οι εποχές που ο Σύνδεσμος αδυνατούσε να εισπράξει τις συνδρομές πέρασε ανεπιστρεπτί, διότι όλοι σπεύδουν να είναι ταμειακώς εντάξει σεβόμενοι το Σύνδεσμο και την σημαντική οντότητά του στην Τουριστική αγορά .Εδώ να ευχαριστήσουμε τον Ταμία μας κ. Ατσαλάκη για την μοναδική τάξη του.

13) ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μια μακροχρόνια διαφορά που είχαμε με την Κεντρική Υπηρεσία της ΥΠΑ στην Αθήνα, με συντονισμένες ενέργειες και αρκετές επισκέψεις του Ομιλούντα στα Κεντρικά επιλύθηκε σε απόλυτη εναρμόνιση με τις θέσεις του Συνδέσμου μας και μάλιστα καταφέραμε με παρέμβαση στον Διοικητή της ΥΠΑ να μας παραχωρηθεί χώρος για δύο ακόμη περίπτερα τα οποία κατασκευάστηκαν και δόθηκαν την τρέχουσα σαιζόν στην χρήση των νέων Μελών, που φιλοξενούνταν προσωρινά σε κάποιους από μας.

14) ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του απερχόμενου ΔΣ ήταν όταν σταματήσαμε την διάθεση του χώρου στάθμευσης των πούλμαν σε ιδιώτη και μάλιστα να δοθεί σε μας, το οποίο μαζί με χώρο που νοικιάζουμε από την ΔΕΠΑΝΑΛ έβαλε επιτέλους τάξη στο χάος που δημιουργείτο μέχρι τώρα από τα εκατοντάδες πούλμαν που δημιουργούσαν ασφυκτικό αδιαχώρητο στο αεροδρόμιο Εκτός αυτού αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό εργαλείο ενδυνάμωσης και σεβασμού του Συνδέσμου. Εδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κ. Διβόλη ο οποίος εργάστηκε αρκετά για αυτό.

Υπάρχουν πολλά θέματα ακόμη τα οποία αντιμετωπίζουμε άμεσα και πάντοτε προς το συμφέρον του Συνδέσμου και της πλειονότητας των Μελών μας, είμαστε πάντα κοντά σας για οτιδήποτε σας απασχολεί, αρκεί να μας το γνωστοποιείτε .
Ο ομιλών διέθεσε ατέλειωτες ώρες για να γίνουν όλα αυτά και επιθυμώ να συνεχίσω με τους αγαπημένους συναγωνιστές Μέλη του ΔΣ τους παλαιούς αλλά και νέους υποψήφιους για ακόμη περισσότερες κατακτήσεις με γνώμονα το συμφέρον και ΜΟΝΟ του Συνδέσμου που είναι και το συμφέρον των Μελών του.

Όραμά μας να σέβεται ο ένας τον άλλο για να μην μας εκμεταλλεύονται οι ΤΟ του εξωτερικού, ας το προσπαθήσουμε όλοι μαζί.

Σας ευχαριστώ Για το ΔΣ

Μιχάλης Βλατάκης Πρόεδρος