Δελτία τύπου

Συμφωνία “μαμούθ” 5 δισ. – H μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα

Συμφωνία “μαμούθ” 5 δισ. – H μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΧΘΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ AEGEAN ΚΑΙ ΤΗΝ AIRBUS

Την συμφωνία – “μαμούθ”  με την Airbus για την παραγγελία έως 42 νέων αεροσκαφών Α320neo   υπέγραψαν  χθες ο πρόεδρος της AEGEAN,  Ευτύχιος Βασιλάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της  εταιρείας  Δημήτρης Γερογιάννης και ο Chief Executive Officer της Airbus,  Tom Enders, στην Τεχνική Βάση της εταιρείας στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών.

Η συμφωνία ύψους 5 δισ. δολαρίων σε τιμές καταλόγου αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και δημιουργεί νέες προοπτικές ανάπτυξης για την εταιρεία, τον κλάδο του τουρισμού και τη χώρα συνολικά.

Παράλληλα, η AEGEAN έχοντας στον πυρήνα της φιλοσοφίας της την εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού της, αναλαμβάνει μια νέα, σημαντική δέσμευση. Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχωρά άμεσα και με ορίζοντα ολοκλήρωσης 18-24 μήνες στην κατασκευή εκπαιδευτικού κέντρου 12.000 τ.μ., συνολικής επένδυσης 30 εκατ. ευρώ στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών.

Το κέντρο θα παρέχει ειδικά διαμορφωμένους χώρους διδασκαλίας, αλλά και υπερσύγχρονους ιδιόκτητους εξομοιωτές πτήσεων και θα καλύπτει πλέον στην Ελλάδα όλο τον κύκλο των αναγκών του πτητικού προσωπικού της AEGEAN, των πιλότων, αλλά και των πληρωμάτων καμπίνας.

Ταυτόχρονα, η AEGEAN ξεκινά άμεσα ένα πρόγραμμα υποτροφιών για 100 υποψήφιους πιλότους το 2018-2019, προκειμένου να προσφέρει την ευκαιρία σε νέους που επιθυμούν να γίνουν πιλότοι, αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντιμετωπίσουν το σύνολο του κόστους των σχολών φοίτησης, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 60.000-70.000 ανά υποψήφιο.

Συγκίνηση για τον μεγάλο απόντα

Πρώτος πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της Aegean, Ευτύχιος Βασιλάκης, και η ατμόσφαιρα φορτίστηκε συγκινησιακά όταν «έπεσε» το βίντεο-αφιέρωμα στον αείμνηστο ιδρυτή, Θεόδωρο Βασιλάκη.

«Η AEGEAN» είπε «χτίστηκε 19 χρόνια πριν με όραμα τη δημιουργία ενός ποιοτικού αερομεταφορέα, που θα τιμά τον επιβάτη και τη χώρα. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς σήμερα προχωρούμε σε μια διπλή επένδυση σε υπερσύγχρονο στόλο, αλλά και στην προοπτική εξέλιξης των ανθρώπων μας. Συνεχίζουμε με ακόμα καλύτερα εργαλεία, αλλά πάντα με την ίδια ευθύνη και προσήλωση».

«Επενδύοντας σε υπερσύγχρονα αεροσκάφη Airbus A320 και σε μια ακόμη πιο σύγχρονη, άρτια και επεκτάσιμη σε δυνατότητες υποδομή εκπαίδευσης, σηματοδοτούμε ένα ακόμα ορόσημο για την εταιρεία μας. Άλλωστε πεποίθησή μας είναι ότι αυτό που διαφοροποιεί την AEGEAN από τις άλλες αεροπορικές εταιρείες δεν είναι το μέταλλο, αλλά οι άνθρωποί μας» επεσήμανε ο Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της AEGEAN.

Από την πλευρά του ο Thomas Enders, Chief Executive Officer της Airbus, σημείωσε: «η AEGEAN είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα εταιρείας που επιτυγχάνει να επιχειρεί και να αντεπεξέρχεται στις προκλήσεις.

Για μια μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα την Ευρώπη αλλά και την Aegean έκαναν λόγo, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γάλλος πρέσβης Κριστόφ Σαντεπί και ο Γερμανός πρέσβης Γενς Πλέτνερ, οι οποίοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση της Aegean για την επίσημη υπογραφή της παραγγελίας των αεροσκαφών Airbus A320neo.

Στην τελετή υπογραφής είχε κληθεί ο πρωθυπουργός κ.Τσίπρας, ο οποίος τελικά δεν παρέστη λόγω της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο τον οποίο ενημέρωσε για τα απότελεσματα της συνεδριασης του Eurogroup.

Στην υπογραφή  της συμφωνίας   παρέστησαν: ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι», Σταύρος Θεοδωράκης, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, πρέσβεις και πλήθος εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας.

Στην δυναμική επιχειρηματική πορεία της Aegean αναφέρεται σε δήλωση του ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που παρευρέθηκε στην εκδήλωση.

‘’Με την παραγγελία νέων υπερσύγχρονων αεροπλάνων Airbus A320neo η Aegean κατοχυρώνει τη διεθνή καταξίωση, αναβαθμίζει το μεταφορικό της έργο, διασφαλίζει την ασφάλεια επιβατών και πληρωμάτων.

Ως Περιφέρεια Κρήτης ευχόμαστε καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στην οικογένεια Βασιλάκη και στους μετόχους».

Πηγή: www.patris.gr