Δελτία τύπου

Τουριστικοί πράκτορες και ξεναγοί στο μοναστήρι της Γκουβερνιώτισσας

1

Επίσκεψη  στο ανακαινισμένο μοναστήρι της Παναγίας Γκουβερνιώτισσας έκαναν το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, τουριστικοί πράκτορες και επαγγελματίες ξεναγοί, του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης και του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης.

2

3

Τα  μέλη της ομάδας πήγαν για να ενημερωθούν και για το βυζαντινό μοναστήρι που μετά από περίπου έναν αιώνα εγκατάλειψης και ερήμωσης είναι έτοιμο και πάλι να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό.

4

5

Με ευθύνη της διοίκησης του Οργανισμού ξεναγήθηκαν στον κατάγραφο με τοιχογραφίες ναό, στην Έκθεση Εκκλησιαστικών Κειμηλίων, στη λαογραφική γωνιά, στο εργαστήριο Αγιογραφίας και στο βοτανικό κήπο.

6

7

Στην αίθουσα «Μίκη Βρανά» οι εκπρόσωποι των δύο σωματείων αντάλλαξαν απόψεις και μίλησαν  με κολακευτικά σχόλια για την προσπάθεια αναστήλωσης και ανάδειξης του μοναστηριακού συγκροτήματος.
8

9

Ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων κ. Μιχάλης Βλατάκης επαίνεσε την προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας που κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να δώσει πνοή στο ερειπωμένο μνημείο και ανακοίνωσε ότι μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου προσφέρει το ποσό των 1000 ευρώ στον Οργανισμό για την ενίσχυση του έργου.

10

11

Με κολακευτικά λόγια μίλησε και ο πρόεδρος του Σωματείου ξεναγών κ. Βαγγέλης Παπανικολάου εκφράζοντας την πεποίθηση πως από την ερχόμενη τουριστική περίοδο το μνημείο θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών.

12

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι απόλαυσαν τοπική ρακή στο χώρο του Καφενείου αλλά και τα χορτοπιτάκια – τυροπιτάκια που ετοίμασαν εθελόντριες.

13

Αμέσως μετά παρατέθηκε γεύμα στην αίθουσα του πρώην δημοτικού σχολείου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποταμιών και τους εθελοντές τους.

Πηγή: www.ekriti.gr